Izrada tehnike sa šablonima

Izrada tehnike sa šablonima

Izrada tehnike sa šablonima je u današnje vreme postala veoma popularna. Beskrajne kombinacije struktura, boja i dekorativnih šablona zaista mogu od vašeg ambijenta napraviti nešto posebno a ponekad je dovoljno da se odradi samo jedan zid i da se postigne spektakularan efekat. Uz pomoć kvalitetnih Royalovih šablona lako možete dekorativno obojiti zidove, podove, keramicke pločice, tremove, nameštaj…

Trpezarijski sto na kome je prelepo zuto cvece. Stolice su zelene a pored svega toga je uradjen predican sivi zid sa tehnikom kalce cruda
Stencil Art

Dekorativna tehnika Stencil Art

 Prvi korak

Pre same izrade je potrebno osmisliti sam izgled zida u kojoj su glavni akteri šabloni i završna kombinacija boja. U našoj galeriji osim šablona možete pogledati i dosta lepih primera zidova koji su iscrtani sa šablonima.

Kalupi za bojenje uradjeni u kaficu u Beogradu u West 69
Mandala Fusion šablon

Priprema površine

Proverite da li su vaši zidovi u dobrom stanju. Ukoliko imate dobrostojeću podlogu možete da se bacite na posao. Nanesite valjkom ili četkom osnovnu podlogu Fix M razređenu u odnosu 1:2 sa vodom. Nakon sušenja minimum 6h možete uz pomoć valjka i četke da nanesete podlogu sa kvarcnim peskom Fix R razređivanje 20-30% Voda (sušenje 6h) koja je namenjena da vam omogući bolje prianjanje narednih slojeva i da vam distancira debljinu materijala.

Nanošenje prvog sloja strukture

Uz pomoć gletarice i špahtle od nerđajućeg čelika nanesite materijal Art Model u željenoj debljini a posle nanetih par kvadrata možete sa mrežicama, češljevima, nazubljenim gleterima… formirati podstrukturu koja če se nazirati ispod šablona.

Šablon u marokanskom stilu uz pomoć koga se dobija trodimenzionalni efekat, rustičan ali veoma lep na dodir. Može se kombinovati sa puno boja i dekorativnih tehnika.
Po nama je najbolji izbor ugradnja originalnih Royalovih šablona jer da ne razumete pogrešno al poređenje kopija i originala bi bilo da kako da kupite kopiju nekog dobrog parfema ili patika. Lepota je u detaljima…

Postavljanje šablona

Nakon sušenja prvog sloja postavite šablon na zid, možete ga fiksirati uz pomoć lepljive trake a zatim nanesite uz pomoć mekane špahtle ili gletarice za dekorativne tehnike tanji sloj materijala a potom skinite višak, nakon toga možete lagano skinuti šablon i prebaciti ga na sledecu poziciju. Takođe možete kombinovati jedan ili više šablona u celoj priči.

Šablone po potrebi operite u toku rada uz pomoć vode i mekane četke a po završetku ih vratite u originalnu ambalažu i sigurni smo da će vas još dugo služiti u narednim projektima.

Kada završite rad sa šablonima ostavite minimum 24h da se zid dobro osuši i možete da predjete na posledju fazu.

Poslednja faza

Velaturne premaze Si Universal možete da nanosite sa sundjerima ili uz pomoć četke i sundjera. Kombinujte jednu ili više boja a na kraju sve možete začiniti sa sedefastim premazima Cebo Style koje cete blagim pokretima naneti na vrhove šablona.

 

Italijanska dekorativna tehnika Calce crudo ili kako je neki nazivaju Stencil Art je uradjena u na fotografiji u dosta razlicitih tonva pocevsi od krem opreko bordo, sive, tirkizne i na kraju je stavljen sedef
CeboArt Model

Nadamo se da smo uspeli na neki način da vam približimo i pojasnimo ovu prelepu dekorativnu tehniku.

Uzivanje u vašim ličnim kreacijama Vam želi Vaš Magic Walls NS.

Tehnika sa šablonima će vaš dom učiniti magičnim…